Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az idő és a szív

Mást mutat a naptár, és mást érez a szív. A naptár időt mutat, a szív időtlenséget...

untitled.png Mindig azt hisszük: van időnk megválasztani szenvedéseink menetét,de az igazság az,hogy jön egy újabb impulzus és sosincs megfelelő felkészülés arra nézve,mikor jöhet a pofon ismét.     

Idő az nincs: nem is birtokolhatjuk,ezért be sem oszthatod,hogy akkor ez most a szenvedés órája,a többi meg úgy pár évig legyen a rózsaszín hab!

Valamit elviselni,megtanulni,élvezni,változtatni nem az idő kérdése.

Érdekes módon örömeinket azonnal képesek vagyunk fogadni fenntartások nélkül,ám negatív tapasztalásokkor húznánk az időt,védelembe vonulnánk,még ne szembesüljünk,találok rá bűnöst,legyen kit okolni,nem akarunk bezuhanni,kiüresedni-pedig így sem jó,mardos a kétely-,nem tudunk átfolyatni magunkon,ellenállunk és dilemmákat gyártunk hozzá.   

Sokféleképpen hat az elme: bizonygatások hosszasan érhetnek,s mindig különbözőek. Egyetlen pontban közös: megfélemlítésben az ellenállásból,hogy uralni szeretnénk a helyzeteket.

A legegyszerűbb lenne megélni mindezt ,hogy végig söpörjön rajtunk,kérjünk segítséget,és aztán jön a felismerés,az önismeret,a bölcsesség pillanataiban.time-464875_960_720.jpg

A szenvedés soha nem átmeneti annak, aki nem hisz a jövőben. /Albert Camus/

Ha elfogyott az érvelés elméből,marad a nagy semmi,a szív megnyugvó állapota: hiszen nincs is akkora baj,csak nagy az akarásunk....letisztultan tisztává válik minden globálisan is. De miért nem tudunk engedni,miért kell igazunk legyen,miért nem tudunk dühöngés nélkül tenni a változásért,s mire jó ez nekünk,ha porig romboljuk magunkat,de közben nincs benne feleszmélés?.

Idő arra van,amire fordítjuk figyelmünket. Ha szenvedni óhajtunk,szakítunk rá,ha tanulni,fejlődni,akkor arra koncentrálunk,ha változtatni,akkor meg azért dolgozunk...

De nem az idő ad lehetőséget a jobbra,hanem a tetteink!

...hányszor átéltem azt a csodát életemben,hogy amióta nem küzdök,hanem érthetően megfogalmazom az érzéseimet és az igényeimet,azóta maguktól lecsillapodnak...próbáld ki...