Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Miért keres a kereső?

A spirituális ébredés része a keresés folyamata.

Na,de ki keres valójában?

Az elme szeretne magyarázatokat találni, amiben örömét leli és nyugalmát. Ez nem hiba, hanem szükséges ahhoz, hogy tudatosodjon embere általa és jobb emberré váljon útja során, vagy ha még nem érett rá, akkor csalódjon.

Azért csalódhat, mert aki még nem jutott el odáig, hogy nem kívülről kell várja a megváltást, és tünetei elnyomását (mint a szerekkel az orvosnál), addig bármely technikát, tant alkalmazza, vagy bármely gyógyítóhoz, terapeutához megy el, csak szeretne szabadulni szenvedéseitől.

A kereső ezért kintről figyelve és alkalmazkodva a kapott információihoz hasonulni kezd, elkezdi igaznak vélni és élni a számára szimpatikus lehetőséget, vagy tetsző magyarázatot.imageswz2his6k.jpg

Ezért is olyan széles a paletta,  hiszen amikor valaki jósokhoz, látókhoz megy el,  -vagy akár előző életes utaztatásra, mert szeretne valami plusszot kapni, ami helyre teszi önbecsülését, és talán nem érti, mivel szolgált rá mostani létében traumáira, vagy éppen mi akadályozza, hogy vágyait élhesse, s egyáltalán megélheti e úgy, hogy várakozik és elvárja...-, akkor szeretne az elme magyarázatokat kapni a vele történtekre.

Sokan azt hiszik, hogy az áhított munka, szerelem az megvan írva és jön majd, s nem kell semmit tegyen érte. De azt is remélik mások, hogy magukhoz köthetnek dolgokat, s elég nekik erősen akarni, mert úgyis igazuk lesz...,ez esetben nem riadnak vissza használni erősségeiket, akár manipulációra, zsarolásra, mártírságra, vagy kötést kérni hozzáértőktől. Azt azonban tudni kell, hogy ERŐSSÉGEINK A GYENGÉINK IS AZ ÚTON, MERT A VILÁGUNK TÜKÖR FELÉNK, s minden, amivel dolgunk van, az rejt magában valamit, ami bennünk szunnyadó feladat- tudattalanul. 

'Segíts magadon, Isten is megsegít!' 

Nem azért születtünk e világra, hogy akarattalanul elviseljük sorsunkat, hanem aktívan részt vegyünk alakításában. Akit a sorsa vezet, az 3D-ben létező, aki képes önmegvalósítani akár, így rá a személyiségelemzés teljesen igaz, kivéve, ha ő alacsony tudatszinten létező, mert akkor nincs semmi önismerete. 

Aki már képes felülemelkedni sorsa nehézségein és hinni tud, tenni felelősen, ill. van benne alázat a nagyobb AKARAT felé, annak a végzete nem jegyzett le előre, hanem alakíthatja azt magasabb rendű ÉNJE által.

imageju.jpg

A lélekre ébredés az,amikor önátadásban létezik az ember és elfogadó, benne a szeretet képessége aktív és felismeri mindazt, amit JÉZUS tanított akkoriban, pont azért, mert nem tudhatták az emberek, hogy miben van a másik, így számukra az ítélkezés súlya miatt vált tragikussá létezésük. Kimondta nekik, hogy: 'szeressenek!, bocsássanak meg!, ne ítéljenek!, és ne legyenek kicsiny hitűek!'-azonban sosem azt mondta, hogy benne higyjenek, hanem azt, hogy van rá képességük: 'kérjenek, s megadatik!'

Ez minden, ami elegendő a karma oldására, s nem kell hozzá varázslat.

Az életben vannak kötött és szabadon választott feladatok, mint  karmikus okozatok, betegségek formájában is. (Lásd: agykontroll tanító Parkinsonja).

A kötött feladatok alól nem lehet kibújni, a szabadon választott feladatok pedig változtathatóak, de minden esetben karmikus vonzataik vannak. A kötött feladatok nem válthatóak ki másként, csak ledolgozással. Karmaismeret nélkül, ill. alázat híján minden jóindulatú programozás növeli a karmát. Amikor a program enged a szorításból, a karma oldódik. Ez is egy szinthez tartozik, nem általános érvényű, hiszen léteznek 'csodák' is világunkban, támogatva fentről, de mindig valamit valakinek tanítva. :)

https://lelkunkre-ebredes.eoldal.hu/cikkek/a-hitrol-es-gyogyulasrol-ill.-a-hierarchiak-ertelmerol.html

Mégis az ego szereti 'túráztatni' emberét, s mindenfélét tanulni, hogy elhitesse, mennyire teremtő és uralja sorsát beavatásai által. Valójában az ural mindenkit, amivel kötése van, amit meg kell tapasztaljon. Ez nem hiba, hanem tény, hiszen azt éli meg az egyén, ami személyiségének része, hogy azáltal fejlődjön, s így számára a valósága az a hitrendszer, amit éppen vall-...ez a szubjektum megélése, mert sohasem lehet objektív a mátrixban. Az ember egyáltalán nem képes információt szerezni a rajta kívülálló világból az öt fizikai érzékszervén keresztül, még ha amit érzékel úgy is tűnik a számára, ám valójában a belső világát látja, hallja, tapintja, szagolja és ízleli úgy, hogy az külsőleg, egy fizikai valóságban van elrendezve a számára-AMINT KINT, ÚGY BENT; AHOGY FENT, ÚGY LENT.-Tabula Smaragdina.

A gondolataink hatalma valós, ezért lehetséges, hogy pszichésen megbetegítjük magunkat, ám azt még nem értjük, hogy ua. ezen módon meg is gyógyulhatunk. Ezt jelenti, hogy ne légy kicsiny hitű!

Mikor arra utalt Jézus, hogy: 'LEGYEN MEG A TE AKARATOD,ATYÁM!'- akkor arra célzott, amit a nép nem tudhatott, mert el volt zárva előlük a tudás, az önismeretnek nem volt lehetősége, s az a korszellem hozadéka volt.

002oboi-fantasy-010.jpgEz pedig azt jelenti, hogy életünk sorskönyve determinált, míg benne sodródunk, s alakítható, ha elhivatottak vagyunk, ha hiszünk és teremtünk az isteni engedelem által. Amikor Felettes Énünk vezet, lelkünk szerint létezünk, vagy angyalok navigálnak, (de ez nem azonos a napi üzenetekkel, amit írkálnak sokan, hiszen mindenkinek saját útján saját személyre szabott üzenete érkezhet csak!), akkor kiterjesztjük 3D-S VALÓSÁGUNKAT, s így tudunk nagyobb síkon létezni, nem beleragadni a mátrixba. Hogy ez mennyire igaz, azt a kvantumfizikusok is tudják, ill. a pszichológiának van egy transzcendens síkja, amit Maslow élete vége felé átírt, s belátta, hogy nem feltétele az embernek minden alacsonyabb szükségletét megélnie, ha számára a feladata nem rezeg össze azon alacsonyabb szintű lehetőségekkel.maslow_piramis_bovitett.jpg

Valamennyi ember mély alvásban létezik mindaddig, míg az Életek Életének Forrása fel nem ébreszti a szívében a minden létezőre irányuló, Végtelen szeretetet. Ez a mély-alvás állapot a halálnál is rosszabb, mert az ember ebbe a világba álmodja magát, és ezzel az élet és a halál kerekére szögezi fel magát. imagesnin0edia.jpg

Az emberek akik kutatnak, ők keresik az élet értelmét. Akik megpróbálnak még megszökni ebből -a nyilvánvalóan borzasztó -világból, azok különféle megoldásokat keresnek. Ezekre vannak kitalálva a különböző meglátások formái, miszerint mind áldozatai vagyunk a 3D-nek. Ezek részei a tapasztalásoknak...

Az alacsonyabb tudatszinteken meg élvezetekben akarják megélni az örömöt, ami pillanatnyi, s nincs hozzá rálátása még a kezdő emberi tapasztalónak, hogy ezek tévutak. Ide is születnek emberek. Nem véletlen a nemzettség, a család, a hely, ahová érkezünk. 

​Ez nem jelenti azt, hogy az ember csak alacsony rezgésű és tudatú lehet, avagy csak magas, hanem ciklikusan változó a megélések arányában...törekedni a természetünk adta melegségre, pozitív érzésekre, ill. összpontosítani feladat és próba minden 'defekt idején'. Nem az erőltetett pozitív erő vonzása a lényeg, mert a mélység tanít mindenkit, hanem az, hogyan tudunk felülemelkedni a gondokon és feldolgozni, megérteni, elengedni, ha azt kell, stb...

imageskqgb5bxe.jpg A Teremtő megmutatja nekünk a jelenlétét annak ellenére, hogy időközben elrejtett és (a megnyilvánulása) korlátozott.

Az emberek nem hiszik, hogy ez lehetséges, miközben bizonyítható, az által, hogy keresztülvisszük őket ezeken az érzéseken. 

Így értek el minden tudományos felfedezéshez. Ha ezt az  Erőt helyes módon használjuk, akkor boldogok leszünk, és mindent korrigálunk.

Ehhez hasonlóan fedezték fel az elektromos erőt: először felfedezték, hogy a borostyánkő feltölthető a gyapjú dörzsölése által, majd kis tárgyakat képes magához vonzani. De nézd meg, hogy milyen eredményeket értünk el, egy kis darab borostyánkő dörzsölésével? Körülöttünk mindenütt villamos energia van. Ilyen előrehaladást lehet elérni az erő felfedezésével.

De mi nem látjuk magát az erőt, hanem csak a működésének az eredményét. Ugyanez történik a Teremtővel. Ahogy az elektromosság esetében, itt sincs semmi misztikum (varázslat). A Teremtő el van rejtve, az elektromossághoz hasonlóan, nincs többről szó.

Az egyetlen különbség csak az, hogy a Teremtő erejének a felfedezéséhez az ember érzelmi részvétele szükséges. Egyelőre csak érezzük a bajokat, a negatív nyomást,  erőteljes formában. Tehát, akkor hívjuk elő magunkból a pozitív érzéseket! imageskj.jpg

Ha egy este az egész nemzet az egység körében ülne, akkor képes lenne megteremteni azt az erőművet, amelyből a  Felső Erő árad, és amitől az elkövetkezendő élete megváltozhatna. Próbáljuk ki! Ezen az Erőn keresztül megváltoztathatjuk a világot. Felkapcsolnánk a Fényt az egész világon...

Azonban ez nem azt jelenti, hogy naívan nézünk tétlenül, mikor tenni kellene (ahogy Jézus is kikergette a kufárokat), merthogy az aktív részvétel nem kivonulást jelent a fizikai síkról. Emiatt is érezhetik sokan azt, hogy krízist élnek meg a spirituális megtapasztalások által.

A szeretet kifejezése tettekben is megnyilvánul, lásd Jézus példáját: önfeláldozó módon. De nem azért halt a kereszten, hogy megváltson bárkit is, hanem utat mutatott vállaltan. 

Az első, és legfontosabb törvényszerűség az Új Energiában, hogy mindenki Szellemi Létező! Vagyis nem az egy életben gondolkodó személyiség vagyunk! Minden nehézségnél, problémánál a Szellemi Létezés szintjéről indulunk ki. Tehát, nem a személyiség szintjéről, hanem a Szellemi szintről. 
Multidimenzionális, halhatatlan Angyali Létezők vagyunk, akik most a személyiségbe ágyazottan tapasztalnak. Tehát nem zárjuk be magunkat a személyiségbe, hanem kilépünk abból. Az ezoterikus megközelítéseknek is több síkja van,...amíg harcolsz lényekkel, mágiát használsz, vallásoktól várod a megváltást keresztedtől, addig nem értél el 5-ről a 6-ra... (tudatszint).

Az a Szellemi Létező, aki vállalta, hogy „lekapcsolódott” Szellemi Énjéről (Angyali minőségéről és Istenről), s emberként bezárta a tudatát a 3. dimenzióba, egy folyamatos, több ezer éves inkarnációs cikluson keresztül fejlődött, hogy öntudatra ébredjen.
Az öntudatra ébredés legfontosabb kérdése: Ki vagyok én?, mely szerint  a delphoi intelem is a következő volt: “Ismerd meg önmagad!” Azonban az nem mindegy, hogy milyen szinten...

https://lelkunkre-ebredes.eoldal.hu/cikkek/ki-vagyok-en-.html

​Először is fel kell ismerni álarcainkat, személyiségszerepeinket és azt, amire Shakespeare is utalt: 'Szinház az egész világ!'-ezt szó szerint értsd, kicsiben és nagyban is.  

Aztán fel kell ismerni azt, hogy mi nem vagyunk azonosak ezekkel a szerepekkel, a personával, amit ma a pszichológusok elemeznek

https://lelkunkre-ebredes.eoldal.hu/cikkek/az-igazsag-es-a-lelek.html

"A játék neve meghaladás.
Ez a legnagyszerűbb játék a Földön.
Azért vagy itt, hogy visszanyerd az Önvalódat." /Mooji/