Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindenki csak Egy-Más...  

Látva valaki hibáit,mélységeit eldöntheted,hogy löksz rajta,s visszaélsz vele,vagy partner vagy fejlődésében és bukásai idején is.
Mindez feltételezi az őszinteséget és a szembesülést-mindkét fél számára.
Meglàtni és tudni,hogy nem voltam jó mindig gondolataimban és hozzáállásaim során felelőtlenné válhattam:nagy merészséget kíván.
Felismerni,hogy valaki tisztán látja azt is,ami nem tudatos:kínos tud lenni.
Menekülnek az ilyesmitől azok,kik nem készek észre venni magukban az árnyakat. Kínossá válhatnak a beszélgetések,eltávolodhatnak barátok és meg nem értettséget szülhet az érzés,mi nyomasztani képes.
Megértetni azt,hogy mindez a felvett személyiség velejárója,amitől lehet szabadulni: nem egyszerű ott,ahol rózsaszín ködben élnek látszat életeket.
Mivel ideje van mindennek-ideje van annak is,hogy tovább lépjenek a felek:így vagy úgy.
Bár a szív képes igaz lenni és szeretni feltételek nélkül is,hibákkal együtt,olykor a magyarázat szükséges a miértekre,mert az elme nem fogadja el azt,amit nem ért. Inkább bélyegez,hárít,lekapcsol,vagy felrúgja a kapcsolódást.
Szeretni azt jelenti:merem vállalni esendőségeidet és megbocsájtom másságodat!
Viszonozni pedig azt:felismerem hibáimat általad is,és köszönöm,hogy mellettem vagy!
Fejlődni azok tudnak együtt,akikben nagyobb a szeretet,mint a kétség!Nem kell érteni sem mások jelenlétét ahhoz,hogy elfogadjuk lélekkel,de megítélni minősíti magát vele a fél.
Tényleg fél,s nem egèsz ekkor,mert az elutasítás és kivonulás félelem energiából fakadó távolságtartás...vagy vita helyzet.
Minden helyzet okkal érkezik-ezek is...megmérettetik a kapcsolat,s kiderül,hogy képessé válnak e a felek felülemelkedni egojukon.
Nem könnyű ez,s összekeverhető azzal,hogy szőnyeg alá seprik,s nem tudják megbeszélni igazul.
Az igaz szavak attól azok,hogy bár lényeget látnak,nem ártó szándékúak,hanem kockáztatják a kimenetelét a dolgoknak azzal,hogy vállalják nyíltan a rálátást.
Vannak,akik értik,vannak akik nem tartanak ott és ideákba csomagolt kötéseket keresnek boldogulni...persze mindig van kísértés és helyzet az életben ahhoz,hogy kiderüljön,hol tart az ember az útján....a bölcseké a tolerancia befolyások nélkül...
Mindenki csak Egy-Más...