Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakrális kapcsolódás,avagy szexuális intelligencia

2018.04.18


Az emberek a spiri-szellemben egyre inkább szeretnének megélni valamit,ami más,mint a hagyományos szex.
Van valami elkèpzelés is rá,de tudati szintenkènt eltérő a felfogás,ill. gátoló tényezők is akadnak,melyek nem engedik felszabadulni a keresőt.
Amikor a tantráról érdeklődnek az emberek,feltételezik,hogy a Káma-szutra minden pozíciójával találkozhatnak és a kèjelgès a lènyege,mert szabadon kipróbálható minden és egyesül benne a test-lèlek.
df9ff2ed52670b597011e5d35ad94149.jpg
Ám a helyzet az,hogy maga a tantra elvonulás is csak szextábort mutat be,ahol a gátlásokat igyekeznek lefejteni a résztvevőkről ès mivel mindenki Egy,meg mièrt ne lehetnél teljes bárkivel -mert nem a személyesség játszik-,csak engedd,hogy beavassanak ès vezessenek.(ez is egy szélsőség, mert benne az önös érdek dominál szabadon). A csoportos szex sem rossz,ősi törzsek is űzik,megosszák mindenüket kètelyek nèlkül. A fejlődés abban van, amit tudunk korlátozni, felismerni, mit okozhat.

Ráadásul tudva lévő, ha már ezoterikus ismeretek is vannak, hogy az aurába (és a testbe) beengedni valakit, vagy 'használni' milyen energiákat mozgat meg és azt hordozza magán az ember. Így betegszik meg sok nő a férfitől, aki saját dühét is olykor a nőbe vezeti le, meg a másik nővel való aktusának is ott vannak a  lenyomatai. Persze a nőnek is ott vannak 'bűnei', amikor válogatás nélkül kéjeleg...

És hát mivel minden rezgés, a szavak, a tettek is tükrözik a szándékot és az energiát.
Valójában a magas szellemi szint nem szabadosság, nem kèjelgès és nem is megosztás.
tantra-2-1516773368_700x500_.jpg
Buddha utalt rá: "Ami nem volt mèg a tiéd, azt nem engedheted el..."-ezèrt a vágyakat nem ildomos elfojtani, agresszívan követelnék jussukat.
Azonban az ösztönös vágyak -mikor az embert a farok csóválja-, nem vezetnek el a lelki kapocshoz. A pasit a férfitől ez választja el, ill. az isteni meg már túl van ezeken is...
A szerelem sokszor kegyetlen, önző és kisajátító, mert birtokolni akarja az egyik a másikat. Ez a kötés pedig illékony.
A lelkisèg keresi a szívhez szólót, a romantikust, a kölcsönössèget és kizárólagosságot is. A férfi birtokolni vágyik, a nő biztonságot keres-így tud kiegészülni a vágyuk egymással. Ezen a szinten az archetipikusság megértése és spontán megélése a jelenvaló.
Szívvel jelen lenni feltételezi azt, hogy nincs is màs adott pillanatban és rajta kívül. Aztàn persze megszűnik a kèmia, oda a vágyakozás, s marad az üressèg vagy a kötelező menetrend.
Szellemi szinten az ember megérti a vad testisèg okait, látja, hogy a lélek miért keresi párját folyton és a tudat mindezt feltárja, hogy lássa globálisan is az okokat.
logo-bg-1--2-.jpg
Szellemi szinthez tartozó erények: a tisztelet, igazságosság, ideák, megbecsülés, elfogadás, szereteten alapuló kapcsolatok és hűség kérdése...olyasmik, amiken lehet merengeni és mérlegelni...
Azonban a fogalmakat lehet forgatni aszerint, mint él meg valaki és mit érez, vagyis nem objektív a tapasztalás.
A hűség: önmagadhoz, elveidhez fontos...s ez màr minősít is, ahogy megèled.
A szeretet támogató és tápláló, nem lehet önző.
A tisztelet mutatja: nem alázom meg a másikat, magamat sem teszem olyan helyzetbe, ami lealacsonyító. Ehhez kèpest gondoljunk bele, hogy a szeretet nevében, a birtoklás,az önbecsülés hiány, a fèltékenysèg mi mindent felhoz emberekben a mélyből...
Azok a nők, akik saját magukról lekezelően beszèlnek -mi mindent tesznek szex közben vagy a szexért-, ne csodálkozzanak, hogy nincsenek megbecsülve...otthonra nem kellenek...
A pasik meg, akik jól meg... a nőket, szintén játékszereknek veszik a lehetősèget és vele a nőt is...
Nem is értem, hol van a tartás a nőkből, hogy nem kell cédának lenni ahhoz, hogy akarjon egy valamire való férfi!?. Ha meg nem tart itt, akkor azt feladatként megkapják a felek...
Amikor társat keres valaki, s mindig ua. azt kapja, az hiába áhítozik jobbra, ha még önmaga nem vált azzá!
Igaznak lenni azt jelenti: nem játszom meg magam, nem adom el célokért és nem játszok másokkal sem. Magasabb szinten nem függ a nemi szereptől a hűség, tisztelet, stb...Itt a férfi kiáradása nem minden nőre irányul, s a nő befogadása sem.
656c3e109928fb4116edf1c61abfb69e.jpg

Az érzéki birodalomban olyan élmények kötik a feleket, ami az emlékezéssel tölti fel őket, s nem cserélnék másra. Az ember keresi az élet értelmét és ekkor megtalálta. Ezért mennek a keleti tanok felé, mert abban gyakorlással, koncentrálva és kikapcsolva a mátrix forgatagát minden világossá válik.
A tantrában az érzékek játszanak, de nem az érzésekkel való játszani!
A tantra nem bemagolható vagy elsajátítható technikákkal, hanem egy törekvès, egy életérzés, az a fajta kapcsolódási kèpesség, amikor felszínre tud hozni valaki a másikban elrejtett dolgokat és kèpessé teheti a feleket a változásra. Ez egy alkímiai folyamat=átlènyegülès, átváltozás. 

Van a szerelem nélküli szex, a szerelmes szex és a spirituális szex.
A tantrizmus egy mindent átfogó tudást, illetve a tudás kitágítását jelenti. Gyakorlatai megtanítják a Kozmikus síkokkal való azonosulàst, az istent szeretni és tudni mindenben és mindenkiben, segítenek elérni az önmegvalósítást, megvilágosodást vagy a megszabadulást.
A spirituàlis kapcsolódásban tehát a test a testtel, a lèlek a lélekkel és a szellem is kapcsolódik. Egymással és egymàsban az istenit látják és ezért csakis tisztàn kommunikàlnak, s minden érintés mentes az alantas és önző vágyaktól.
Benne nem az adás a lènyeg, hanem pontosan a befogadás, az energiák magasabb szintjének áramlása és benne a felek egyenrangú,személytelen résztvevők, de pontosan a tisztelet miatt nem csapongók, hanem kizárólagos partnerei egymásnak.

A hűség bizony önfegyelem kérdése: meg kell nyirbálnunk eredendő vágyainkat annak érdekében, hogy társunknak ne okozzunk fájdalmat; ez pedig tudatos törekvés, amelyért bizony meg kell dolgoznunk.
A lélek kapcsolódása érzéseket generál és a szabadon szeretés képessége nem azonos a titkolt vággyal, hogy akkor fizikai síkon ezt bárkivel, hiszen mindenki Egy oda fent...,ha valaki ezt hiszi, akkor kapcsolódhatna apjával, anyjával, főnökével is szabadon, függetlenül a pozíciójától, nemétől, stb...

A tantra megtanít rá, hogyan viszonyulj lélekkel másokhoz, de nem azt hangsúlyozza, hogy egyesülni kívánj mindennel, ami él és mozog.
A szeretet a lét oldópontja.
el.png
Az Egyetemes szeretet érzèsét és a testből való felszabadulás élményét az adja, hogy partneremre úgy tekintek, mint akit jobban szeretek önmagamnál.
A spirituális szer-elemben szeretkezés folyik és nagy hangsúly van a figyelmen, a szeretésen és a türelmen...a szerelmes pillanatok túl vannak időn és téren, a csakrák áramlása összhangba kerül, felszabadul és lentről felhozza az energiákat, fentről pedig le a szívközpontba; majd itt megforgat, s innen kiárad a korona csakrán át és lefelé is-a partner ezt érzékeli önmagán, ahogy a másikból kiárad;...aztán szinte kirobban a testből, mintegy megsemmisítve a földi korlátokat, átjár az örömérzet és béke.
Elérhetik mindketten, de az is lehet, hogy csak egyikük képes rà.
A tantrikus élmény azonban nem szexualitáshoz kötött, egyedül is átélheti az ember, megnyitja a kapukat a felső világok felé és beleolvadva egyesül az isteni imádattal.
Az emberek mégis egy másikkal képesek ezt megtapasztalni, mikor túlárad bennük e vágy, mikor a szerelem érzése eluralkodik rajtuk. Ez is egy feladat: EGY/MÁS fogadása...

Bármit is akarsz az életben, azért akarod, mert szereted. Gondolkozz ezen egy pillanatig. Nem akarsz olyan dolgokat, amiket nem szeretsz, ugye? Minden ember csak azt akarja, amit szeret. (Rhonda Byrne)


Igazán szeretni valakit hibáival együtt lehet. Hiszen így ismerted meg. Ha ez nem működik, akkor rájöhettél, hogy nem a szerelem múlt el. Hanem az elképzelés.sex-3.jpg
Ez itt nem tudatszint kérdése, mert a szerelmes ember is túl lát a személyességen és sokkal többet, jobbat érez a másikról, mint amivel küzd itt lent. A rózsaszín köd-szokták nevezni. Ezért is hiányolja az ember egész életében ezt, s keresi kint a boldogságot.
Amikor előjönnek a különbségek, már kiesnek ebből a szakrális folyamatból, elfelejtik egymást isteni szikraként látni. Visszatalálni a szerelembe ezen úton lehet. S ha nem megy, mert a felek közt a mélység nagyobb, s elveszett a varázs, akkor rendszerint várnak valakire, aki elhozza vagy kivonulnak és magukba fordulva élik meg egyedül a lét teljességét.
A yogik narancsos színei utalnak a szakrális területre, amiben nem az elfojtás kell működjön, hanem a transzformálás!
Egyik szélsőség sem bűn, azonban beépíteni azt ildomos, amit élhetőnek érzünk.
Ha spirituális kapcsolódásra vágysz, akkor minden szintet működtetni szükséges és harmóniába lenni -elsősorban- önmagunkkal és a párunkkal is.
tantra-yoga_templepurohit.jpg
A spirituális kapcsolatokra jellemző a másik mellett lehetővé váló lelki fejlődés. Közös élmény az egymáshoz való transzcendens kapcsolódás, amely egészen új utakat nyit meg előttünk. Mivel mindketten tudjuk, hogy valami magasabb erő köt össze bennünket, és közös múltunk nem csupán a jelenlegi földi létre korlátozódik, a transzcendens világba vetett hitünk erősödik, és magától értetődővé válik

A szeretet sosem megy sehová belőlünk, csak elveszítjük a vele való kapcsolatot. (Byron Katie)